Ruimte voor leven en wonen - op de strandwal van Heiloo
 

HEILOO - ONGEREPT WONEN 

Heiloo is een prachtig groen dorp op een rustige plek in Noord-Holland, ten zuiden van Alkmaar. De ontsluiting met de rijksweg A9, en de provinciale verbindingswegen N203 en N244 zorgen ervoor dat Heiloo een centrale woonlocatie is. Het treinstation maakt Heiloo ook per spoor uitstekend bereikbaar. Binnen een half uur bent u op Amsterdam Centraal Station.

Historisch dorp; Oorspronkelijk is Heiloo een agrarisch dorp. In de loop van de vorige eeuw heeft Heiloo zich ontwikkeld tot een forenzengemeente, met ongeveer 22.500 inwoners in 2012. Bij deze groei is de kwaliteit en het mooie groene en ruime karakter van het historische dorp behouden.

Fietsen; Het strand en het duingebied liggen op fiets afstand van de dorpskern van Heiloo. Het fietspadennet in en rondom Heiloo is uitgebreid en goed onderhouden.

Groen en duurzaam; Heiloo is een gastvrije gemeente die zorgt voor een veilig en aangenaam leefklimaat. Echt een plek om thuis te komen. Groen en duurzaam staan centraal in Heiloo. Openbaar groen en natuur worden op een natuurvriendelijke en doordachte wijze onderhouden. In Heiloo geniet u van ruimte, bos, wei, duin, strand en eindeloze vergezichten over het schitterende Noord-Hollandse landschap. 

Sociaal dorp; Kunst, cultuur, sport, onderwijs, recreatie en een rijk verenigingsleven zorgen voor een stevige sociale samenhang in Heiloo. Heiloo heeft gezellige cafés en leuke, goede restaurants.

Nabij; De steden Alkmaar (± 6 km), Haarlem (± 30 km), Amsterdam (± 40 km) en de luchthaven Schiphol
(± 40 km) zijn vanaf Heiloo gemakkelijk met de auto en met de trein te bereiken.

juni 2017