Ruimte voor leven en wonen - op de strandwal van Heiloo
 

ZUIDERLOO - UNIEKE LOCATIE

Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de rand van Heiloo met tal van mogelijkheden.

Strandwal; Zuiderloo is onderdeel van een gebied met een zeer oude en rijke historie: het ligt op een strandwal (een oude duinenrij met aan weerszijden een lager gelegen strandvlakte) en is door de eeuwen heen een aantrekkelijke woonomgeving geweest. Archeologisch onderzoek heeft in Zuiderloo sporen van menselijke vestiging van ca. 500 voor Christus gevonden. In het voorjaar van 2012 zijn de resten van een aantal boerderijen uit de vroege middeleeuwen ontdekt. U kunt de oude landschapsstructuur terugvinden in de linten (bochtige, noordzuid lopende wegen), met loodrecht daarop een verkaveling die voortkomt uit de agrarische rechte afwateringsgreppels naar de strandvlakten. Deze greppels zijn vaak omzoomd door hagen en houtwallen.

Centrale ligging; Zuiderloo sluit direct aan op de bestaande bebouwing van Heiloo en ligt dichtbij alle voorzieningen. Het gezellige dorpscentrum, winkelcentrum ‘t Loo en Het Hoekstuk, het NS station, het buitenzwembad Het Baafje, de golfbaan en de scholen zijn op loop- en fietsafstand. Zuiderloo wordt voor gemotoriseerd verkeer ontsloten door de Kennemerstraatweg en de Vennewatersweg.

Dichtbij de stranden; ’s Avonds of in het weekend even lekker genieten van zon, zee en strand? Dat kan! De stranden van Egmond aan Zee (± 6 km), Bergen aan Zee (± 13 km) en Castricum aan Zee (± 10 km) zijn dichtbij.

juni 2017